De hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste

De hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste is elk in juni. Afgelopen twee jaar wilde ik graag meedoen, maar helaas werd het afgelast vanwege COVID-19. Dit jaar zou het evenement eindelijk weer gaan plaatsvinden, dus ik had een mailtje gestuurd aan de organisatie om te vragen of ik met mijn rolstoel kon deelnemen aan de 10 km. In het verleden heb ik namelijk vaker gemerkt dat dit niet toegestaan was. Zo heb ik ooit kaartjes voor de ‘Van Dam-tot-Dam loop’ gekocht, en bleek ik niet te mogen meerollen. De organisatie van ‘Maastrichts Mooiste’ deelde me mee dat ik kon meedoen, maar dat er wel een pittige beklimming van de Pietersberg in het parcours zat. Gelukkig liep het razende racemonster Tom met mij. We startten met Anne en Tom, maar na een paar kilometer moest Anne ons laten doorlopen, Tom was weer niet te houden!
Toen de beklimming begon, moest hij snel ook een versnellinkje lager gaan lopen, en Anne haalde ons weer bij en hielp ons boven komen. Als je eenmaal boven bent, moet je meestal ook weer omlaag. En als je dan weet dat de rem van mijn marathonstoel niet optimaal werkt, dan heb je een uitdaging..Gelukkig liep Anne nog bij ons, en hielp een aardige passant – Magda -de marathonstoel tegen te houden. Beneden aangekomen sprintte Tom weer weg. Uiteindelijk kwamen we op een druk bezochte Markt aan, in een tijd van ongeveer 48 minuten.
Anne liep samen met hulpvaardige Magda verder en kwam anderhalve minuut later aan.
We liepen een super tijd, de beklimming was steiler dan we dachten, maar we kijken met een voldaan gevoel terug op een prachtige dag met mooi weer!

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail

De hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste

De hardloopwedstrijd Maastrichts Mooiste is elk in juni. Afgelopen twee jaar wilde ik graag meedoen, maar helaas werd het afgelast vanwege COVID-19. Dit jaar zou het evenement eindelijk weer gaan plaatsvinden, dus ik had een mailtje gestuurd aan de organisatie om te vragen of ik met mijn rolstoel kon deelnemen aan de 10 km. In het verleden heb ik namelijk vaker gemerkt dat dit niet toegestaan was. Zo heb ik ooit kaartjes voor de ‘Van Dam-tot-Dam loop’ gekocht, en bleek ik niet te mogen meerollen. De organisatie van ‘Maastrichts Mooiste’ deelde me mee dat ik kon meedoen, maar dat er wel een pittige beklimming van de Pietersberg in het parcours zat. Gelukkig liep het razende racemonster Tom met mij. We startten met Anne en Tom, maar na een paar kilometer moest Anne ons laten doorlopen, Tom was weer niet te houden!
Toen de beklimming begon, moest hij snel ook een versnellinkje lager gaan lopen, en Anne haalde ons weer bij en hielp ons boven komen. Als je eenmaal boven bent, moet je meestal ook weer omlaag. En als je dan weet dat de rem van mijn marathonstoel niet optimaal werkt, dan heb je een uitdaging..Gelukkig liep Anne nog bij ons, en hielp een aardige passant – Magda -de marathonstoel tegen te houden. Beneden aangekomen sprintte Tom weer weg. Uiteindelijk kwamen we op een druk bezochte Markt aan, in een tijd van ongeveer 48 minuten.
Anne liep samen met hulpvaardige Magda verder en kwam anderhalve minuut later aan.
We liepen een super tijd, de beklimming was steiler dan we dachten, maar we kijken met een voldaan gevoel terug op een prachtige dag met mooi weer!

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail