Tweede Paasdag 10 km van Maastricht Running

Afgelopen juli ging ik op vakantie, wandelen in de Alpen met Stichting Onbegrensd Avontuur. Hierdoor leerde ik de voorzitter Sebastiaan beter kennen. Hij bleek ook al een sportieve jongen te zijn en wilde graag een paar keer met mij gaan rennen en zelfs een keer fietsen. Zo ontstond het idee om ook aan een wedstrijd mee te doen. Hij had in een ver verleden zelf al een keer aan een IRONMAN meegedaan en als ex-professioneel rugbyspeler was hij wel klaar voor een uitdaging. Tweede Paasdag was het zover en stonden we aan de start van de 10 km van Maastricht Running.
Tijdens trainingen liepen we vaker 6 minuut per kilometer, echter door het fantastische weer, de aanmoedigingen langs het parcours en zijn ongelofelijk doorzettingsvermogen liepen we nu een tijd van 5 minuut 17 per kilometer. Extra moeilijkheidsgraad deze keer was de start op het gras, we waren gelukkig redelijk vooraan het veld begonnen waardoor alle snelle lopers ons inhaalden maar wij weinig mensen hoefden in te halen, een stuk makkelijker met de rolstoel. De eerste 100 meter waren wel flink doorduwen voor Sebastiaan.
Bij de finish een oorverdovend lawaai, zo veel enthousiast publiek zodat Sebastiaan er nog een eindsprintje uit wist te halen en we een tijd onder de 53 minuten liepen. Ons streven gehaald!
Wat een mooi evenement weer zo vlak naast de deur, volgend jaar zeker weer.

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail

Tweede Paasdag 10 km van Maastricht Running

Afgelopen juli ging ik op vakantie, wandelen in de Alpen met Stichting Onbegrensd Avontuur. Hierdoor leerde ik de voorzitter Sebastiaan beter kennen. Hij bleek ook al een sportieve jongen te zijn en wilde graag een paar keer met mij gaan rennen en zelfs een keer fietsen. Zo ontstond het idee om ook aan een wedstrijd mee te doen. Hij had in een ver verleden zelf al een keer aan een IRONMAN meegedaan en als ex-professioneel rugbyspeler was hij wel klaar voor een uitdaging. Tweede Paasdag was het zover en stonden we aan de start van de 10 km van Maastricht Running.
Tijdens trainingen liepen we vaker 6 minuut per kilometer, echter door het fantastische weer, de aanmoedigingen langs het parcours en zijn ongelofelijk doorzettingsvermogen liepen we nu een tijd van 5 minuut 17 per kilometer. Extra moeilijkheidsgraad deze keer was de start op het gras, we waren gelukkig redelijk vooraan het veld begonnen waardoor alle snelle lopers ons inhaalden maar wij weinig mensen hoefden in te halen, een stuk makkelijker met de rolstoel. De eerste 100 meter waren wel flink doorduwen voor Sebastiaan.
Bij de finish een oorverdovend lawaai, zo veel enthousiast publiek zodat Sebastiaan er nog een eindsprintje uit wist te halen en we een tijd onder de 53 minuten liepen. Ons streven gehaald!
Wat een mooi evenement weer zo vlak naast de deur, volgend jaar zeker weer.

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail