Eindelijk!

De Groene Loper Run vindt eigenlijk altijd op Tweede Paasdag plaats, meestal in april. In 2020 werd het door corona uitgesteld tot oktober, en verplaatst naar Pasen 2021. Maar..je raadt het al, ook deze editie werd weer uitgesteld, deze keer tot zondag 14 november 2021. Afgelopen week kwamen er weer strengere regels ivm corona, maar gelukkig mocht de Groene Loper Run toch doorgaan, wel zonder publiek.

De dag zelf dan: eenmaal aangekomen bleek het goed georganiseerd te zijn. Het was koud (een graad of 10), maar gelukkig wel droog. Perfect weer om hard te lopen, maar als je stil zit in een rolstoel is dat toch best koud. Net als bij de 10 Mijl van Antwerpen liep ik vandaag met Tom en Anne. We begonnen met een goed tempo. Na een paar kilometer gaf Anne aan iets langzamer te willen lopen. Na een paar honderd meter, in een iets rustiger tempo te hebben gelopen, spoorde Anne ons aan om door te lopen, en zo voor een snelle tijd te gaan. Tom stoof weg als een raket! Wanneer ik deelneem aan triatlon-evenementen vind ik eigenlijk het fietsonderdeel altijd het leukste, vanwege de snelheid. Maar om zo hard in de marathonrolstoel geduwd te worden heeft ook echt iets gaafs! Over 10 km liepen we een snelheid van 4,18 minuut per kilometer, met een eindtijd van rond de 43 minuten. Bij de finish waren mijn haren helemaal in de war van de snelheid!

 

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail

Eindelijk!

De Groene Loper Run vindt eigenlijk altijd op Tweede Paasdag plaats, meestal in april. In 2020 werd het door corona uitgesteld tot oktober, en verplaatst naar Pasen 2021. Maar..je raadt het al, ook deze editie werd weer uitgesteld, deze keer tot zondag 14 november 2021. Afgelopen week kwamen er weer strengere regels ivm corona, maar gelukkig mocht de Groene Loper Run toch doorgaan, wel zonder publiek.

De dag zelf dan: eenmaal aangekomen bleek het goed georganiseerd te zijn. Het was koud (een graad of 10), maar gelukkig wel droog. Perfect weer om hard te lopen, maar als je stil zit in een rolstoel is dat toch best koud. Net als bij de 10 Mijl van Antwerpen liep ik vandaag met Tom en Anne. We begonnen met een goed tempo. Na een paar kilometer gaf Anne aan iets langzamer te willen lopen. Na een paar honderd meter, in een iets rustiger tempo te hebben gelopen, spoorde Anne ons aan om door te lopen, en zo voor een snelle tijd te gaan. Tom stoof weg als een raket! Wanneer ik deelneem aan triatlon-evenementen vind ik eigenlijk het fietsonderdeel altijd het leukste, vanwege de snelheid. Maar om zo hard in de marathonrolstoel geduwd te worden heeft ook echt iets gaafs! Over 10 km liepen we een snelheid van 4,18 minuut per kilometer, met een eindtijd van rond de 43 minuten. Bij de finish waren mijn haren helemaal in de war van de snelheid!

 

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail