In het begin van dit jaar had ik al een plastic bootje, een klimgordel en een touw gekocht om te gaan zwemmen. Vanwege de covid pandemie waren alle evenementen tot 1 september afgelast. Hierdoor kon het zwemmen helaas niet doorgaan ?.
 
Hoewel …triathlon vereniging EDOsports uit Maastricht, organiseerde een olympische afstand triatlon voor haar leden. 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en vervolgens 10 km rennen. Ook was er een sprint race met de helft van alle afstanden . Anne, die bij EDOsports traint, durfde wel met mij te zwemmen. De afgelopen weken was het erg goed weer geweest, echter deze dag kwam de temperatuur niet boven de 16 graden en stond bovendien een behoorlijk windje. Vooral de wind is vervelend voor de zwemmer. Via klimgordel met een touw wordt het bootje met mij erin vooruit getrokken. Flinke wind houd het bootje dus tegen wat het niet makkelijker op maakt. Ik zat vrij snel en goed in het bootje, de première kon beginnen! De heen weg was vol wind tegen, wat dus niet ideaal was. Tijdens het zwemmen kan ik niet praten met de zwemmer wat het erg rustig maakt. Dan maar lekker van het zonnetje genieten! Voor mij ging het prima. Na een kleine 10 minuten kwamen we bij de boei. De helft was gehaald en de terugweg was ingezet. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, want op de weg terug hadden we vol wind in de rug. Het bootje dreef bijna vanzelf naar de kant en er hoefde meestal alleen wat te worden bijgestuurd. Bij terugkomst bleek mijn vermoeden te kloppen. Anne vond dat het erg goed ging en merkte soms niet dat ze een bootje voort trok! In 18 minuten bleek ze dan ook maar een paar minuten langzamer te zijn dan dat zij alleen over 750 meter zwemt. 
 
Het fietsgedeelte werd vandaag overgeslagen door ons. Dit gaf ons dus even de tijd om rustig uit het bootje te komen en op adem te komen. Vervolgens konden we ons voorbereiden op het favoriete onderdeel van Anne: hardlopen! 
 
5 kilometer is niet ver. Het tempo werd dus flink opgeschroefd. Ondanks dat een gedeelte van het parcours onverhard was en dit niet ideaal is voor een rolstoel liep zij erg snel: net onder de 5 minuut per kilometer.
 
Het was een een zeer geslaagde ochtend. En nog belangrijker, de zwem spullen functioneerde prima!
 

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail

 
In het begin van dit jaar had ik al een plastic bootje, een klimgordel en een touw gekocht om te gaan zwemmen. Vanwege de covid pandemie waren alle evenementen tot 1 september afgelast. Hierdoor kon het zwemmen helaas niet doorgaan ?.
 
Hoewel …triathlon vereniging EDOsports uit Maastricht, organiseerde een olympische afstand triatlon voor haar leden. 1500 meter zwemmen, 40 km fietsen en vervolgens 10 km rennen. Ook was er een sprint race met de helft van alle afstanden . Anne, die bij EDOsports traint, durfde wel met mij te zwemmen. De afgelopen weken was het erg goed weer geweest, echter deze dag kwam de temperatuur niet boven de 16 graden en stond bovendien een behoorlijk windje. Vooral de wind is vervelend voor de zwemmer. Via klimgordel met een touw wordt het bootje met mij erin vooruit getrokken. Flinke wind houd het bootje dus tegen wat het niet makkelijker op maakt. Ik zat vrij snel en goed in het bootje, de première kon beginnen! De heen weg was vol wind tegen, wat dus niet ideaal was. Tijdens het zwemmen kan ik niet praten met de zwemmer wat het erg rustig maakt. Dan maar lekker van het zonnetje genieten! Voor mij ging het prima. Na een kleine 10 minuten kwamen we bij de boei. De helft was gehaald en de terugweg was ingezet. Ieder nadeel heeft zijn voordeel, want op de weg terug hadden we vol wind in de rug. Het bootje dreef bijna vanzelf naar de kant en er hoefde meestal alleen wat te worden bijgestuurd. Bij terugkomst bleek mijn vermoeden te kloppen. Anne vond dat het erg goed ging en merkte soms niet dat ze een bootje voort trok! In 18 minuten bleek ze dan ook maar een paar minuten langzamer te zijn dan dat zij alleen over 750 meter zwemt. 
 
Het fietsgedeelte werd vandaag overgeslagen door ons. Dit gaf ons dus even de tijd om rustig uit het bootje te komen en op adem te komen. Vervolgens konden we ons voorbereiden op het favoriete onderdeel van Anne: hardlopen! 
 
5 kilometer is niet ver. Het tempo werd dus flink opgeschroefd. Ondanks dat een gedeelte van het parcours onverhard was en dit niet ideaal is voor een rolstoel liep zij erg snel: net onder de 5 minuut per kilometer.
 
Het was een een zeer geslaagde ochtend. En nog belangrijker, de zwem spullen functioneerde prima!
 

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail