We zijn druk bezig met het het zoeken naar mooie sportieve uitdagingen voor ROLLEN VOOR SPIEREN in 2020. Hierover later meer!

Begin november ben ik begonnen met EMS training bij @wavestudios.maastricht. Best spannend voor iemand in een rolstoel met een spierziekte. Ik had een aantal filmpjes op YouTube gezien van mensen met Friedreich Ataxie die ook EMS training deden. Na overleg met mijn neuroloog, heb ik besloten dit te gaan proberen.

Ik krijg een super strak nylon pakje aan. Dit wordt vervolgens kletsnat gespoten (gelukkig gebruikt @ralphdohmen75 warm water in zijn plantenspuit ?). Vervolgens komt er een soort van wetsuit over met elektroden erin. Middels een bluetooth verbinding worden er dan stroom signalen afgegeven naar je spieren terwijl je bepaalde oefeningen doet. Zeker de eerste paar keer was dit erg heftig voor me. De eerste paar dagen erna had ik spierpijn en was ontzettend moe. Na 3 keer was de spierpijn gelukkig weg. De vermoeidheid hield nog even aan maar werd iedere keer minder. Ik ben inmiddels een les of 7 verder en ik heb geen spierpijn meer en ben niet meer vermoeid. Sterker nog ik krijg steeds meer energie van de EMS lessen!

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail

We zijn druk bezig met het het zoeken naar mooie sportieve uitdagingen voor ROLLEN VOOR SPIEREN in 2020. Hierover later meer!

Begin november ben ik begonnen met EMS training bij @wavestudios.maastricht. Best spannend voor iemand in een rolstoel met een spierziekte. Ik had een aantal filmpjes op YouTube gezien van mensen met Friedreich Ataxie die ook EMS training deden. Na overleg met mijn neuroloog, heb ik besloten dit te gaan proberen.

Ik krijg een super strak nylon pakje aan. Dit wordt vervolgens kletsnat gespoten (gelukkig gebruikt @ralphdohmen75 warm water in zijn plantenspuit ?). Vervolgens komt er een soort van wetsuit over met elektroden erin. Middels een bluetooth verbinding worden er dan stroom signalen afgegeven naar je spieren terwijl je bepaalde oefeningen doet. Zeker de eerste paar keer was dit erg heftig voor me. De eerste paar dagen erna had ik spierpijn en was ontzettend moe. Na 3 keer was de spierpijn gelukkig weg. De vermoeidheid hield nog even aan maar werd iedere keer minder. Ik ben inmiddels een les of 7 verder en ik heb geen spierpijn meer en ben niet meer vermoeid. Sterker nog ik krijg steeds meer energie van de EMS lessen!

Deel via Facebook, WhatsApp of E-mail